Jukka Kallio

Olen ollut viimeiset kolmekymmentä vuotta kehittämässä organisaatioiden toimintaa konsulttina ja tutkijana. Lähes kaikissa hankkeissa teknologia on näytellyt merkittävää roolia, mutta tärkein tekijä on kuitenkin ollut toimintamallien muutos.

Minulla on ollut ilo ja kunnia työskennellä muutaman vuoden ajan tutkijatiimissä Helsingin kauppakorkeakoulussa ja sen omistamassa tutkimusyrityksessä, jossa tutkimme useasta näkökulmasta uusien teknologioiden vaikutuksia tulevaisuuden liiketoimintamalleihin, organisaatioiden toimintaan, kaupankäyntiin sekä kuluttajien käyttäytymiseen ja päätöksentekoon. Näiden vuosien perintönä olen jatkanut ympäröivän yhteiskunnan tutkailua lukemalla mielenkiintoisten ajattelijoiden teoksia. Yhtenä teemana tutkimuksessa on teknologian, erityisesti tekoälyn ja automaation vaikutus erilaisten ammattien kysyntään ja yleisemminkin työnteon muutos. Näistä lähtökohdista pyrin myös ammentamaan ajatusmalleja hankkeisiin, joissa olen mukana.

Vastapainona erilaisille tutkimus- ja kehityshankkeille ja joskus hieman raskaillekin lukukokemuksille, vietän mielelläni aikaa ulkona luonnossa perheen ja liikunnan parissa. Talvinen hiihtoretki ja sen päälle sauna, kesäinen ilta perheen kanssa mökin terassilla tai syksyinen golfkierros luonnonkauniilla kentällä hyvässä seurassa ovat hetkiä, joista saan ammennettua voimaa ja ajatuksia myös arkiseen tekemiseen.